21 JAAR COMMENTAAR OP ELKAAR

21 JAAR COMMENTAAR OP ELKAAR

Op maandagochtend begeef ik me naar de lokatie van het Modelschilderscollectief ´De Fermerie’ in Deventer. Het collectief bestaat uit kunstenaars van diverse pluimage, die één belangrijke overeenkomst hebben: zij hebben zich toegelegd op het meest interessante onderwerp van de beeldende kunst, namelijk 'de mens' in al zijn/haar verschijningsvormen.
Het 12 leden tellende collectief bestaat 21 jaar. Elke maandagochtend wordt er naar model gewerkt. Gesproken wordt er weinig, gezwoegd des te meer. De duur van de standen varieert van vijf minuten (model) tot twee uur (portret). De leden becommentariëren elkaars werk aan het eind van de ochtend.
Gezamenlijk museumbezoek behoort tot de vaste activiteiten door het jaar heen. Zo nu en dan tekent een deel van ons portretten op uitnodiging.
De leden zijn: Tineke van Barneveld, Gerda Dapper, Roos Gianotten, Myrthe van den Heijkant,Ton van der Kraats, Dick Muijt, Wendy Rutgers, Mientje Severin, Hajo Snater, Ellen Spanier, Judith Veldhoen en Rudy Volbeda.


www.rudyvolbeda.com © 2020 │