GALERIE PATERSWOLDE

Van 20 september tot en met 31 oktober 2020 is mijn werk hier te zien, naast het werk van anderen. Alles onder het thema "gekleurd". In het pand (Villa Kakelbont) is tevens een bloemenatelier en een interieurwinkel gevestigd. Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161, 9765 CB Paterswolde tel.: 050-3096803. Open dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 18.00 uur. Zaterdag  10.00 - 17.00 uur.


 

GALERIE DE OVERTUIN

Galerie De Overtuin maakt deel uit van Buitenplaats Welgelegen in het centrum van Warnsveld. Het complex bestaat uit een herenhuis van 1832 met boerderij en één hectare grote historische tuin in landschapstijl. Ruim dertig van mijn schilderijen worden tentoongesteld tijdens de opentuindagen op 12 en 13 september, tijdens de plaatselijke kunstroute op 26 en 27 september en ook op 4 en 18 oktober 2020. Toegankelijk vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Op alle genoemde dagen ben ik er zelf ook. Molenstraat 6, 7231 KN Warnsveld.

 


MUSEUM MORE OPEN..., GALERIE "IN DE SCHOOL" OOK WEER OPEN.

Goed nieuws dat de musea weer open gaan per 1 juni. Zo ook Museum More in Gorssel. Goede reden voor de vlakbij gelegen Galerie/Brocante "In de School" om ook haar deuren weer te openen voor kunstminnend publiek. Er hangen recente kleine plein air schilderijen van mij. Enkele grote schilderijen van Dorien Plaat en antieke prenten van Bert Kreeftenberg. Ook staan er enkele beeldhouwwerken van Janny Volbeda. Adres: Nijverheidsweg 3a in Gorssel, 100 meter vanaf Museum More. Telefoon 06-17429077. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Duurt tot 15 september 2020.


HOERA! EINDELIJK WEER EEN EXPOSITIE

Tijdens de lockdown heb ik me niet verveeld. Er is aardig wat nieuw werk onstaan in deze periode. Vanaf woensdag 3 juni exposeer ik mijn nieuwste grote en kleine olieverfschilderijen in het Koetshuis Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Hier heb ik eerder geëxposeerd, omdat het zo'n sfeervolle klassieke omgeving is. Ik kan er ruim 20 werken kwijt, die ook prachtig worden uitgelicht. Wees welkom. Het Koetshuis is open van maandag t/m. zondag van 10.00 - 17.00 uur. Kasteellaan 2, 7004 JK Doetinchem. Er is horeca aanwezig met terras en gelegenheid om te wandelen op en om het landgoed. Uiteraard wordt voldaan aan de coronarichtlijnen van de overheid. De expositie duurt tot eind juni.


12 EN 13 APRIL 2020: KUNSTROUTE LOCHEM GAAT NIET DOOR

SKIL, de organisatie van de kunstroute Lochem, die elk jaar met pasen wordt gehouden gaat i.v.m. de coronacrisis helaas niet door. 


TOT NADER ORDE GESLOTEN: LANDSCHAPPEN EN BEELDEN IN GALERIE "IN DE SCHOOL" GORSSEL

Ik laat het maar weer even weten. In deze periode en nog langer hangen er schilderijen van mij bij Galerie "In de School" in Gorssel. Verder staan er enkele beeldhouwwerken van Janny Volbeda. Adres: Nijverheidsweg 3a, 100 meter vanaf Museum More. Telefoon 06-17429077. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


SUMMER ART EVENT - GALERIE DRENTSCHE AA

Tijdens het jaarlijks terugkerende Summer Art Event komen 30 plein air schilders uit het hele land bij elkaar om rondom Balloo en in het Beek en Esdorpenlandschap van de Drentsche Aa te schilderen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Dit jaar doe ik daar aan mee. De expositie van alle gemaakte werken zijn te zien vanaf zondag 25 augustus t/m 22 september 2019 bij Galerie De Drentsche Aa in Balloo. www.galeriedrentscheaa.nl


EXPOSITIE HILVERSUM TUINSTAD

Op 12 augustus 2019 opent een expositie In Het Raadhuis van Hilversum van een aantal Plein air schilders die zich laten inspireren door het groene karakter van de stad Hilversum. Komende maanden kan je mij en een aantal andere schilders zomaar tegenkomen In een stadspark, een bos, op de heide of bij een landgoed. De expositie duurt nog tot 20 september 2019.


TUURLIJK DOEN JANNY EN IK WEER MEE AAN DE KUNSTROUTE LOCHEM

Tijdens het Paasweekend is 't weer zover. Er zijn ruim 100 deelnemers verspreid over de gemeente Lochem die meedoen. Ook ons atelier en tuin zijn dan geheel ingericht met ons nieuwste werk. Schilderijen, tekeningen, bronzen en stenen beelden. Dus wees welkom en noteer even: 20, 21 en 22 april  van 12 - 17 uur. Janny en Rudy Volbeda, Lochemseweg 42, Epse. www.kunstinlochem.nl

AANBIEDING: MINI PORTRETTEN

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt heb ik 12 mini-portretten geschilderd van Hollandse notabelen uit de Gouden Eeuw. Dit naar schilderijen van o.a. Rembrandt en Frans Hals. De doekjes zijn 70 x 70 mm. en uitgevoerd in olieverf. Kijk voor een afbeelding onder Blog. Speciaal gemaakt als aanbieding tijdens DE KUNSTROUTE LOCHEM gedurende de Paasdagen. Bezoekers van mijn atelier kunnen er één uitzoeken voor slechts €35,- inclusief het mini-ezeltje. Leuk om aan jezelf te geven of als cadeau aan iemand anders: €35,- per stuk. (Alleen tijdens de Kunstroute Lochem)


PANORAMA IN CONTEPOTLOOD EN PASTELKRIJT

Ongeveer 40 van mijn tekeningen, uitgevoerd in contépotlood en pastelkrijt, vullen de corridors van Het Warnshuus in Warnsveld bij Zutphen. Soms zegt men dat het tekenen mij nog meer op het lijf is geschreven dan schilderen. Tekenspullen heb ik dan ook altijd bij me. Waar ik ook ben, dat schetsblokje komt steeds weer te voorschijn. Soms zijn het kleine registraties, dan weer uitgewerkte pasteltekeningen. Daarom leek het me aardig om er eens een aparte expositie van in te richten. Je ziet landschappen, stadsgezichten, havens, bootjes, portretten, modellen, dieren, enz. De expositie vindt plaats tijdens de maanden maart en april 2019.

Het Warnshuus, Dreiumme 43, 7232 CN Warnsveld. Telefoon 0575-522796. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Openingstijden: Ma t/m vrij 9.00-17.00 uur. Als er activiteiten zijn ook 19.00-22.00 uur. In het weekend gesloten. Gratis toegang. Als je gaat kijken en er is iets bij dat je zou willen kopen, neem dan contact met me op. telefoon 06-51617912. 


SAMEN IN ATELIER/GALERIE "DE SCHOOL" IN GORSSEL

Op nog geen 100 meter van Museum More bevindt zich Atelier/Galerie/Brocante "De School" op het Nijverheidsplein. Van 19 oktober t/m 3 maart 2019 exposeren mijn vrouw Janny en ik hier onze beelden en schilderijen. In "De School" zijn regelmatig wisselende exposities te zien. Er kan kunst worden bekeken en gekocht. Verder is er antiek en brocante te koop. Ter plekke wordt in het atelier kunst gemaakt.
Janny Volbeda-de Bruin beeldhouwt al vele jaren. Zij is autodidatisch begonnen en heeft zich in Gelderland verder ontwikkeld bij ervaren beeldhouwers. Zij werkt thuis aan haar beelden en meestal een dag per week bij het Beeldhouwatelier in Baak. Regelmatig kreeg zij het advies om met haar bijzondere werk naar buiten te treden. Maar zij is kritisch op haar eigen werk en wilde eerst een professioneel niveau bereiken.
Janny maakt krachtige, figuratieve en abstracte beelden met een mooie symboliek. De beelden van Springstone zijn zowel binnen als buiten in de tuin te plaatsen. Lees er alles over op www.atelierdeschool.nl


GALERIE TOLG' ART WIERDEN

Van 30 augustus t/m 6 oktober 2018 neem ik deel aan een duo-expositie bij Galerie Tolg'art in Wierden.
Ruim 20 van mijn grote en kleine landschapschilderijen worden getoond. 
De galerie bemiddelt in beeldende, hedendaagse, abstracte en figuratieve kunst.
Verder is er een permanente beelden- en sculpturentuin.

www.tolg-art.nl


GALLERY DUTCH ACCENT AMSTERDAM

Er zijn een aantal van mijn plein air schilderijen te zien/te koop in de Berenstraat 41 in Amsterdam.
Eén van de veelbezochte "9 straatjes" met schilderachtige monumenten, authentieke winkeltjes en
bijzondere galeries. Dutch Accent is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

DE LOCHEMSE KUNSTROUTE

Huize Janny en Rudy Volbeda. Dit jaar neem ik weer deel aan de Lochemse Kunstroute met schilderijen, tekeningen en bronzen beeldjes. Mijn atelier is dan ingericht en opengesteld voor iedereen die mijn werk wil zien. In de tuin is het goed toeven als het weer tenminste een beetje meezit.


KASTEEL DE HAERE OLST

Deze expositie duurt van 3 februari t/m. 30 maart 2018. Een prachtig kasteel  met heel mooi licht in alle zalen. Hier komt mijn werk heel goed tot z’n recht. Al mijn grote schilderijen van 110 x 80 cm. hangen hier gedurende 2 maanden. In de weekenden is het druk. Veel wandelaars en andere bezoekers komen hier voor het landgoed en om te wandelen op het landgoed, in de bossen en langs de IJssel.


KOETSHUIS KASTEEL SLANGENBURG

Kasteellaan 6 Doetinchem. Vitale landschappen in olieverf. En plein air of in het atelier geschilderd met olieverf. Vaak is mijn werk gebaseerd op onze prachtige streek. Het gaat mij altijd om het licht, want licht is leven, licht is energie. Je kunt het zelf ervaren tijdens een wandeling door dit bijzonder mooie landgoed. De expositie is te zien van 4 oktober t/m. 5 november 2017.


KUNST AAN DE IJSSEL

’s Gravenhof Zutphen. Op 27 augustus 2017 neem ik weer deel aan dit evenement. Met grote en kleine schilderijen en bronzen beeldjes. Midden in het historische kunstzinnige hart van de stad Zutphen.


GRACHTENGALERIE UTRECHT

Huisje, Boompje, Beestje in de GrachtenGalerie op de Oude Gracht 185 in Utrecht. Een aantal van mijn landschapschilderijen is dan te zien en te koop in deze prachtige galerie. Van 8 juli t/m. 30 augustus 2017.


DE LOCHEMSE KUNSTROUTE

Huize Janny en Rudy Volbeda. Dit jaar neem ik weer deel aan de Lochemse Kunstroute met schilderijen, tekeningen en bronzen beeldjes. Mijn atelier is dan ingericht en opengesteld voor iedereen die mijn werk wil zien. In de tuin is het goed toeven als het weer tenminste een beetje meezit. 15 t/m 18 april 2018.


GEMEENTEHUIS LOCHEM

Presentatie Nieuwjaarsreceptie. In het kader van het thema Kunst in Lochem is mij gevraagd mijn werk te laten zien en iets te vertellen over mijn werkwijze als landschapschilder tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Gemeentehuis van Lochem.


EXPOSITIES 2009-2017

2009
 • Creatief Atelier De Heksenbol Gorssel
 • Galerie 63 Deventer.
2010
 • Groepsexpositie Galerie De Statenhoed Twello
2011
 • Boekhandel Praamstra Deventer
 • Kunstencentrum De Leeuwenkuil Deventer
2012
 • Kunstencentrum De Leeuwenkuil Deventer
 • De Lochemse Kunstroute Epse
2013
 • De Lochemse Kunstroute Gorssel
 • Kunstevenement Dichterbij de IJssel Gorssel
 • Deventer Kunstmarkt
 • Kunstencentrum De Leeuwenkuil Deventer
 • Kunst aan de IJssel Zutphen
 • Bathmense Kunstmarkt Bathmen
 • Tramstation Gorssel
2014
 • Bosrestaurant Joppe
 • De Lochemse Kunstroute Gorssel
 • Galerie De Blauwe Deur Almen
 • Kunst aan de IJssel Zutphen
 • Groepsexpositie Bibliotheek Olst
2015
 • De Lochemse Kunstroute Stadhuis Lochem
 • Theater en Congrescentrum Hanzehof Zutphen
 • Kunstmarkt Buren
 • Buitenkunstig Gorssel
 • Art Event Kootwijk
 • Kunstmarkt Wijk bij Duurstede
2016
 • Bosrestaurant Joppe
 • Koetshuis Kasteel Slangenburg Doetinchem
 • Galerie De Burgerij Vorden
 • Evenement Buitenkunstig Gorssel
 • Kunstmanifestatie Vive la France Hummelo
 • Kunst aan de IJssel Zutphen
 • Bathmense Kunstmarkt Bathmen
 • Gemeentehuis Burgemeesterkamer Lochem

www.rudyvolbeda.com © 2020 │