SUMMER ART EVENT - GALERIE DRENTSCHE AA

Tijdens het jaarlijks terugkerende Summer Art Event komen 30 plein air schilders uit het hele land bij elkaar om rondom Balloo en in het Beek en Esdorpenlandschap van de Drentsche Aa te schilderen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Dit jaar doe ik daar aan mee. De expositie van alle gemaakte werken zijn te zien vanaf zondag 25 augustus t/m 22 september 2019 bij Galerie De Drentsche Aa in Balloo. www.galeriedrentscheaa.nl


 

EXPOSITIE HILVERSUM TUINSTAD

Op 12 augustus 2019 opent een expositie In Het Raadhuis van Hilversum van een aantal Plein air schilders die zich laten inspireren door het groene karakter van de stad Hilversum. Komende maanden kan je mij en een aantal andere schilders zomaar tegenkomen In een stadspark, een bos, op de heide of bij een landgoed. De expositie duurt nog tot 20 september 2019.


TUURLIJK DOEN JANNY EN IK WEER MEE AAN DE KUNSTROUTE LOCHEM

Tijdens het Paasweekend is 't weer zover. Er zijn ruim 100 deelnemers verspreid over de gemeente Lochem die meedoen. Ook ons atelier en tuin zijn dan geheel ingericht met ons nieuwste werk. Schilderijen, tekeningen, bronzen en stenen beelden. Dus wees welkom en noteer even: 20, 21 en 22 april  van 12 - 17 uur. Janny en Rudy Volbeda, Lochemseweg 42, Epse. www.kunstinlochem.nl

AANBIEDING: MINI PORTRETTEN

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt heb ik 12 mini-portretten geschilderd van Hollandse notabelen uit de Gouden Eeuw. Dit naar schilderijen van o.a. Rembrandt en Frans Hals. De doekjes zijn 70 x 70 mm. en uitgevoerd in olieverf. Kijk voor een afbeelding onder Blog. Speciaal gemaakt als aanbieding tijdens DE KUNSTROUTE LOCHEM gedurende de Paasdagen. Bezoekers van mijn atelier kunnen er één uitzoeken voor slechts €35,- inclusief het mini-ezeltje. Leuk om aan jezelf te geven of als cadeau aan iemand anders: €35,- per stuk. (Alleen tijdens de Kunstroute Lochem)


PANORAMA IN CONTEPOTLOOD EN PASTELKRIJT

Ongeveer 40 van mijn tekeningen, uitgevoerd in contépotlood en pastelkrijt, vullen de corridors van Het Warnshuus in Warnsveld bij Zutphen. Soms zegt men dat het tekenen mij nog meer op het lijf is geschreven dan schilderen. Tekenspullen heb ik dan ook altijd bij me. Waar ik ook ben, dat schetsblokje komt steeds weer te voorschijn. Soms zijn het kleine registraties, dan weer uitgewerkte pasteltekeningen. Daarom leek het me aardig om er eens een aparte expositie van in te richten. Je ziet landschappen, stadsgezichten, havens, bootjes, portretten, modellen, dieren, enz. De expositie vindt plaats tijdens de maanden maart en april 2019.

Het Warnshuus, Dreiumme 43, 7232 CN Warnsveld. Telefoon 0575-522796. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Openingstijden: Ma t/m vrij 9.00-17.00 uur. Als er activiteiten zijn ook 19.00-22.00 uur. In het weekend gesloten. Gratis toegang. Als je gaat kijken en er is iets bij dat je zou willen kopen, neem dan contact met me op. telefoon 06-51617912. 


SAMEN IN ATELIER/GALERIE "DE SCHOOL" IN GORSSEL

Op nog geen 100 meter van Museum More bevindt zich Atelier/Galerie/Brocante "De School" op het Nijverheidsplein. Van 19 oktober t/m 3 maart 2019 exposeren mijn vrouw Janny en ik hier onze beelden en schilderijen. In "De School" zijn regelmatig wisselende exposities te zien. Er kan kunst worden bekeken en gekocht. Verder is er antiek en brocante te koop. Ter plekke wordt in het atelier kunst gemaakt.
Janny Volbeda-de Bruin beeldhouwt al vele jaren. Zij is autodidatisch begonnen en heeft zich in Gelderland verder ontwikkeld bij ervaren beeldhouwers. Zij werkt thuis aan haar beelden en meestal een dag per week bij het Beeldhouwatelier in Baak. Regelmatig kreeg zij het advies om met haar bijzondere werk naar buiten te treden. Maar zij is kritisch op haar eigen werk en wilde eerst een professioneel niveau bereiken.
Janny maakt krachtige, figuratieve en abstracte beelden met een mooie symboliek. De beelden van Springstone zijn zowel binnen als buiten in de tuin te plaatsen. Lees er alles over op www.atelierdeschool.nl


GALERIE TOLG' ART WIERDEN

Van 30 augustus t/m 6 oktober 2018 neem ik deel aan een duo-expositie bij Galerie Tolg'art in Wierden.
Ruim 20 van mijn grote en kleine landschapschilderijen worden getoond. 
De galerie bemiddelt in beeldende, hedendaagse, abstracte en figuratieve kunst.
Verder is er een permanente beelden- en sculpturentuin.

www.tolg-art.nl


Pagina 1 van 3

www.rudyvolbeda.com © 2019 │