EEN STOFFIGE HUISKAMER

EEN STOFFIGE HUISKAMER

Bij ons in huis wordt niet alleen geschilderd, maar ook gebeeldhouwd. Al jaren besteedt mijn vrouw Janny veel tijd in haar "hakhok". Dat is de naam van onze voormalige garage, waarin haar stenen beelden tot stand komen. Dat wil zeggen het groffe hakwerk. Je wilt daar niet zijn als ze aan het werk is, want de stukken steen vliegen als gevaarlijke projectielen om je heen. Zelf heeft ze zich daar tegen gewapend met mondkap, pet en bril. Veel beeldhouwers werken in deze ruwe fase met machines. Zo niet mijn Janny, het is allemaal puur handwerk. Het schuren en polijsten echter, gebeurt nog al eens in de huiskamer. Vooral als het te koud is in het "hakhok". Dan ligt er een laag stof op elk horizontaal vlak in de huiskamer. 

Regelmatig kreeg ze het advies om met haar bijzondere beelden naar buiten te treden, maar ze is kritisch op haar eigen werk en wilde eerst een professioneel niveau bereiken. Ze is autodidactisch begonnen en heeft zich hier in Gelderland verder ontwikkeld bij ervaren beeldhouwers. Zij maakt krachtige figuratieve en abstracte beelden met een mooie symboliek.

En nu is het zover. We hebben zojuist onze eerste gezamelijke expositie ingericht. In Gorssel, nog geen honderd meter vanaf Museum MORE. Bij Atelier/Galerie "De School". Wil je meer weten kijk dan eens op www.atelierdeschool.nl